K1´s rostbröd
Härligt till en helgfrukost med smaskigt rostbröd!!

50 g jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
2 msk brödsirap
50 g smör
1 dl havregryn
1 tsk salt
650 g vetemjöl
Grädda i två formar ca 25 minuter i 225 grader
K1´s Favissar
Äntligen kom jag mig för att mäta upp vad jag använder i mina favissbullar.
50 g jäst
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
50 g smör
2 msk brödsirap
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetegroddar
1 tsk salt
700 g vetemjöl special
Lös jäst i ljummet vatten/mjölk, blanda i en ingrediens i taget medan maskinen går hela tiden. Knåda i maskin på hög hastighet i ca 10 min, blanda i salt och kör ett par minuter till.
Jäs till dubbel storlek, baka ut bullar (ca 30-35 st), jäs 30 minuter till. Grädda i 225 grader 10-11 min
Mummsfillibabba!!!
50 g jäst
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
50 g smör
2 msk brödsirap
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetegroddar
1 tsk salt
700 g vetemjöl special
Lös jäst i ljummet vatten/mjölk, blanda i en ingrediens i taget medan maskinen går hela tiden. Knåda i maskin på hög hastighet i ca 10 min, blanda i salt och kör ett par minuter till.
Jäs till dubbel storlek, baka ut bullar (ca 30-35 st), jäs 30 minuter till. Grädda i 225 grader 10-11 min
Mummsfillibabba!!!

Klart och lätt
Efter äggstrykning och blev det såhär. Allt som allt väger dom 1350g minus avdunstningen så dom är lätta och fina. Får se hur länge man kan hålla sig från att rosta, eller helt enkelt göra sig Egg Benedict...
Gott hoppas jag
Bröd till rosten och mer av K2
Test att göra bröd till rosten. Inget enkelt recept med 50g jäst och kort jäsning ;). Poolish och dubbla jäsningar à 2 timmar, men jag hoppas det lönar sig. I bakgrunden ser man den nya surdegen som skall bli danskt rågbröd och frukostbullar.