Bilderna...
https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2013/pic_50e583c09606ee4ac565306e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2013/pic_50e583c09606ee4ac565306e.jpg" class="image">
https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2013/pic_50e583e09606ee4ac5653070.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2013/pic_50e583e09606ee4ac5653070.jpg" class="image">
https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2013/pic_50e584deddf2b3408d001ac2.jpg" class="image">
Kokning och bakning
Bagels kokas i 2x1 min och sen får dom torka.
Pensla med ägg och in med dom i ugnen, bra resultat vid 225 grader var 17 min.
Har smakat och det blev smaskens.
Det var lite jobb och inte alla ringarna höll genom alla stegen, så dom ser ut croissanter, men detta kommer att bakas igen.
Lägesrapport K2
B2 ska så klart vara K2
Degen blir ganska stor, och då blir den lite svår att knåda i maskinen. Så nästa deg gör jag nog 2/3 av receptet. Nu ska degen bli bagels och efter nästa jäsning blir de kokning.
Ny utmaning av B2
Nu skall här bakas med kokning. Har varit sugen på att testa Jan Hedhs Lauge, men tycker att dopning i kaustiksoda låter lite läskigt :). Däremot skall jag testa att baka Bagels enligt recept Helen Johansson i min nyfådda bakbok. Här skall degbitarna sjudas i vanligt vatten och det är lite mer tilltalande. Satt poolishen och sitter bara och väntar nu ;). Jag har även satt en surdeg från Helens bok, och även om jag inte har börjat baka med den ännu så verkar den väldigt bra.