vit surdeg ala K2

Vit surdeg finns det ju recept på, men varför skall man använda dom? Jag tog ett par matskedar rågsurdegsgrund och blandade i ekologiskt vetemjöl och vatten i omgångar ett par dagar i rad till jag fick ihop 150g vit surdeg. igår blandade jag ihop det med lika volymdelar ekologiskt vetemjöl och vatten tills den totala vikten blev 500g och lät stå ett dygn.
med 500g vit surdeg kan man baka italienskt Bigabröd (http://www.recept.nu/jan_hedh/matbrod/mjol/italienskt_bigabrod_med_vit_surdeg/). efter första liggtiden kan jag ana att surdegen har god kraft. Degen är smidig och det bådar gott inför morgondagens utbakning.
OBS! det blir mycket deg
Intressant om detta funkar :)

Kommentarer
Postat av: K1

Hur får du plats med så mycket deg i skålen? Degen lär klättra in i maskinen om jag provar är jag rädd. Och inte kan man knåda det manuellt?

2012-09-13 @ 09:36:55
Postat av: K2

Jo det blir mycket deg. Halv mängd med 2 bröd som resultat räcker.

2012-09-15 @ 14:25:03
Postat av: K1

Jo, jag glömde ju ditt inlägg och knäckte nästa min bakmaskin... Men det är ju också svårt att dela receptet och lyckas med 2,5 gram jäst???

Men det är grymt gott bröd!!! Bästa hittills!!!

2012-10-02 @ 20:06:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0