Surdegen lever!!! (K1)

Igår bestämde jag mig för att väcka surdegen och se hur den mådde. Den fick lite mat och hamnade sedan på hyllan över natten. Snacka om att bubbla!! Den såg precis ut som filmen på Martins blogg, jag jublar! Den var stor, fluffig och kändes precis som chokladmousse..jag kunde!!
 
Idag har jag testat ett recept som kändes enkelt, dvs man kan baka det på en dag, och inte på två som det flesta av J Hedhs recept vill.
 
Jäsningen var grym,kolla! Stoora fina bubblor och seg som tuggummi.
 
Jäsning i 1½ timme på plåt...

 
  
 
Ett snitt i sidan, in i ugnen och kasta in en skopa vatten... och ut kommer...
 
Are you impressed...I´m impressed!!!

Kommentarer
Postat av: K2

Dom såg fina ut, vad var det för något?
Ang bröden i Hedhs bok så blir det så mycket bröd av det att man inte hinner/orkar äta det nybakat. Det jag tycker är svårt är förvaring och, om man nu skulle frysa det, tining så att man får det lika kott som innan frysning. Därför passar storleken på bröd bättre när man använder Martins bok.

2012-09-02 @ 14:41:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0