K1 gör bigabröd på halv sats

Glömde ta en bild men kan konstatera att något gick fel...resultatet blev två platta lite kompakta bröd. De smakade visserligen gott men ser inte så glada ut. Tror inte att minsurdeg hade vaknat riktigt...eller så är det svårt att mäta 2,5 gram jäst...

Kommentarer
Postat av: K2

Välkommen i klubben ;) Jag tror nog att det är surdegen som spökar. Den enda risken med jästen är nog att det blir för mycket, och då bör ju inte bröden bli helt platta. Själv har jag startat en ny surdeg efter mina misslyckanden med "naturlig starter". Har även haft en misslyckad upplevelse med att starta en surdeg på vetemjöl, och det var inte kul. I fortsättningen blir det rågsur i grunden sim jag matar med vetemjöl för att skapa en vit surdeg. Kör Biga igen... När man lyckas får man en rejäl belöning.

2012-11-02 @ 10:18:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0