K2 lyckade baguetter
Då var dom bakade, men ännu inte smakade, men med mina " pain Levain blanc" i färskt minne är det säkert gott. De 2 översta är bakade i baguetteformar, med det fina hålmönstret i botten, och de andra är bara lagda på plåten. Eftersom de skall bakas fler gånger får jag nog inhandla fler formar.
K2 baguetter
Då ska levainen och surdeg blandas med franskt mjöl (typ 65, eller som det också kallas, farine de tradition). Se bild
Osäkerheten är som vanligt stor, eftersom man inte vet vilken kraft det är i surdegen och levainen, men här ska man ju ha lite jäst så det blir nog bra
K2 Levain
Skam den som ger sig...
Ny mamma, som blev en ny chef (en del kvar i kylen) som blev Levain ( lite kvar till baguetterna) som blev till "pain au Levain blanc". Nu ligger dom, fina och bulliga, och knastrar efter att jag sprutat lite vatten på dom. Har inte skurit i dom, men denna gången verkar jag ha lyckats att baka bröd utan jäst. Det är bara att börja räkna pengarna ;) jästen kostar ju dock 2:- per kub ;)
Bakar nog lite kuvertbröd för att fira :D
K2 Kuvert
Smidig och lättarbetad deg, utan att man behöver mjöl till utbakningen. Lite som att leka med modellera. Med facit i hand skulle jag nog använt 2 plåtar och lagt bakverken med mer avstånd för att få dom att se ut som i boken, men dom var goda och kommer att göras igen.
Ledig dag hos K2
På min lediga dag tänker jag baka kuvertbröd. Vet inte riktigt hur dom smakar och vad man skall ha dom till. Men dom ser lite roliga ut, och duger dom att servera på Savoy så duger dom nog till mig. Hoppar nog över de flesta fröna ;)
Degen är igång och den verkar bli smidig och fin.