K1 gör bröd nr 3 av Luzern...katastrof

K1 gör grymma Pain Écossais

K1 gör Luzenbröden

K1 gör raskdeg
Sen var det K2s gurkor
Gurkorna är klara ock lagda på burk, så det blir nog en kvällsmacka idag med Luzernbröd, leverpastej och gurka.
Bakning av Luzern med K2
Degen blev 3 bullar, som blev 3 avlånga bröd lagda på duk för att jäsa uppåt. 2 bröd tryckta med kavel och 2 bakade på baksten. Det 3:e fick ligga i kylen och bakas senare. Dom ligger på och skall snart skivas och ätas. Mmm
Då var den första bakningen på surdegen klar, och mer väntar.
https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f019606ee325b00606d.jpg" class="image">
https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f16ddf2b320bd006a73.jpg" class="image">
https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f289606ee324f0064f8.jpg" class="image">
https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f6b9606ee323f006f60.jpg" class="image">
https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3871636/images/2012/pic_503a0f7f9606ee32610063b7.jpg" class="image">
Luzernbröd K2
Knådning i maskin för att göra Manitoban rättvisa. Totalt 20 min.
K1 gör rågrutor på löpande band


Extaarbete K2
Lite pålägg skall man ha.
Här är en bild på ättiksgurka " in the making"
Vi får se hur det blir med leverpastejen...
K2s bild av surdegen
Såhär ser den ut efter 1 dag i kylen. Bilden visar inte fluffigheten 😉.
Imorgon kväll sätter vi raskdegen till Luzernbrödet och bakar klart på söndag.
K1 missade surdegen igår
K1 och vågen
Ipaden vill inte ladda upp någon bild så du får hålla dig till tåls innan du får se min skönhet:)
Nu ska jag sätta min surdeg...iiiiii
lördagens bakning hos K2
Dagens andra bak är rågbröd med skållade russin och rågmjöl från gårdagen som mixades och blandades med jäst vetemjöl special, rågsikt, vatten och salt.Brödet blir ett mörkt saftigt bröd med lite limpa-känsla, om man kan säga så.
K1 både lyckas och misslyckas
Vi börjar med syltkakor och degen känns bra - det här blir kanon!
Men efter gräddning så visar det sig att de inte håller ihop alls...suck. Jag gräddar dem en gång till??? och de blir något fastare, men inte bra. Vad var felet tro, för mycket smör?

Dags att fika - med både lyckade och misslyckade kakor!

K1 funderar på surdeg...!
K1 misslyckas!!

K1 färdiga briocher

K1 bakar briocher
I vilket fall så fyllde jag dem med mörk choklad, allt enligt Leyla, och gjorde så mycket "rullar" det gick av "smeten".

Jästväxt K2
Kolla vad 3g och 10h kan göra. Och 390g rågsikt, 20g honung och 8g salt.
250 grader i 16 min ger 8 lite större men lika goda rågbullar
K1 kontrar med glass
Senaste favoriten är dajmglass...mmmm!
Jag gör den i glassmaskinen på grädde, ägg, florsocker och hackar ner 200 gr chokladkaka med dajmsmak. Den blir godare än både hallon, blåbär, lakrits, jordgubb...och allt annat vi testade i somras.
K2s durumbullar
Durumbullar blev det och oj vad det blev bra. Receptet sa durumbröd, men jag tog ett eget initiativ och gjorde bullar. Då slipper man ju skalkarna...
Det blir lagom till kvällsfikat och frukosten, och sen blir det en laddning till imorgon. Då får man nybakat bröd varje dag, och jag tycker att nybakat är godast.
Till helgen får det bli lite bröd som kräver assistenten igen 😉
I ottan med K2
Då var durumdegen satt. Passar man sig inte här blir det pasta...
Som vanligt med dagsjäsning räcker det med 3g jäst för att få ihop till en dags bröd. Vi får se vad som händer under dagen.
Rågbullar an K2
3g jäst, lite rågsikt och 10 timmars jäsning räcker för att skapa 10 sjukt goda bullar. Enkelt och utan knådning.
Sen får vi se om det blir rågbullar eller durumbröd imorgon...
Äntligen är vi igång...!
Kusin har däremot gjort rågbullar med bara 3g jäst, tydligen med lyckat resultat. Det där med jäsning kommer att debatteras här en hel del då jag älskar att baka men har dåligt tålamod med jäsning. Alltså är min favorit alla recept med bara en jäsning, utan att göra avkall på smak och konsistens såklart :)