K1 både lyckas och misslyckas

Barnen fick välja en kaka var som vi skulle göra idag. H valde marängkransar och F syltkakor. Hur svårt kan det vara?

Vi börjar med syltkakor och degen känns bra - det här blir kanon!
Men efter gräddning så visar det sig att de inte håller ihop alls...suck. Jag gräddar dem en gång till??? och de blir något fastare, men inte bra. Vad var felet tro, för mycket smör?
 
Maränger kan vara klurigt, men dessa blir istället helt kanon! Vi saknar en
 
sprits men lyckas ändå få till rätt snygga ringar med ett bakplåtspapper.

Dags att fika - med både lyckade och misslyckade kakor!

Kommentarer
Postat av: k2

Men det ser ju gott ut. hoppas du inte körde med vanilin och potatismjöl... själv gör jag syltkakor med florsocker, äkta vaniljsocker, smör och mjöl, kan dock inte säga att jag får perfekt resultat varje gång.

Svar: Enligt den eminenta kakboken du gav mig (!) så använde jag potatismjöl..med viss tveksamhet dock. Kan nu konstatera att det var sista gången och jag kommer att kryssa över det receptet i boken! Urk!
ugnsluckan.blogg.se

2012-08-17 @ 18:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0